Nieuws

le stelt introductie Nexus Prime uit vanwege dood Steve Jobs

Gepost op 07 oktober 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Samsung en Google hebben aangegeven dat de productintroductie van de Nexus Prime die voor 11 oktober, tijdens de CTIA-telecombeurs, was gepland, geschrapt is. De aankondiging is geschrapt vanwege de dood van Apple-oprichter Steve Jobs.


De weblog thisismynext.com plaatste een verklaring waarin Samsung en Google meedelen de productintroductie die ze voor de CTIA-telecombeurs hadden aangekondigd, uit te stellen. Volgens de bedrijven is 11 oktober niet het juiste moment om hun nieuwe product aan te kondigen. Details over een nieuwe datum en plaats moeten snel bekend worden.

Het product waarover de bedrijven praten, is waarschijnlijk de Nexus Prime; een door Samsung gefabriceerde smartphone waarop Android Ice Cream Sandwich van Google draait. In de afgelopen dagen zijn enkele details, screenshots en een video van het nieuwe toestel uitgelekt. De smartphone zou beschikken over een Super Amoled HD-scherm van 4,65", met een resolutie van 1280x720 pixels. Texas Instruments levert volgens geruchten de soc in de vorm van zijn dualcore Omap 4460 op 1,2GHz. Verder zou het toestel over 1GB-werkgeheugen en 32GB opslag beschikken.

Update 16:45: Het evenement om Android ICS en de Nexus Prime voor te stellen zou gepland staan voor 27 oktober. Het evenement is bovendien verplaatst naar Londen, meldt The Next Web. Nu.nl meldt dat besloten is tot uitstel van de aankondiging vanwege het overlijden van Apple-oprichter Steve Jobs. "Wij geloven dat dit niet de juiste tijd is om een nieuw product aan te kondigen als de wereld een eerbetoon brengt aan de overleden Steve Jobs", stelt Samsung in het statement dat naar media is gestuurd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.