Nieuws

Gmail vaker gehackt dan Hotmail

Gepost op 07 oktober 2011 door Webmaster. Bron: Computeridee.nl.
Volgens onderzoek van beveiligingsbedrijf Commtouch worden Gmail-accounts vaker gehackt dan Hotmail-accounts maar wordt er via gehackte Hotmail-accounts vaker spam verstuurd.


Tussen de 28 en 35% van alle spam die wordt verstuurd vanaf een Hotmail-adres betreft een legitiem account. Bij Gmail is slechts 3% van de spam afkomstig van gehackte accounts. Wanneer we kijken naar welke accounts het vaakst worden gehackt dan zien we Yahoo bovenaan met 27%, gevolgd door Facebook (23%) en Gmail (19%) en Hotmail (15%).

Gehackte gebruikers vaak gewaarschuwd door vrienden
De meeste internetgebruikers weten niet hoe ze zijn gehackt (62%), 15% wijst een openbaar WiFi-netwerk aan als schuldige, hetzelfde percentage legt de schuld bij een Facebook-link. Virussen scoren aanzienlijk lager met 4%. Meer dan de helft werd door een vriend gewaarschuwd dat hun account was gehackt. Om het account weer in eigen beheer te krijgen, wijzigde 42% het wachtwoord, 23% deed niets omdat ze niet meer iets verdachts constateerden.

113 miljard spam/phising mails per dag
Dagelijks worden er 113 miljard spam/phisings mails verstuurd. Hoewel een enorm aantal, is het toch het laagste aantal in de afgelopen 3 jaar. De meest voorkomende spamberichten gaan over medicijnen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.