Nieuws

Samsung voor het eerst marktleider smartphones

Gepost op 31 oktober 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Samsung is wereldwijd marktleider geworden op het gebied van smartphones. Het Koreaanse technologiebedrijf stoot daarmee concurrent Apple van de troon. Nokia, dat tot dit voorjaar marktleider was, behoudt de derde plaats.


Samsung leverde in het nu afgelopen kwartaal naar schatting 27,8 miljoen toestellen uit, ten opzichte van 17,1 miljoen toestellen van Apple en 16,8 miljoen van Nokia. Daarmee is de Koreaanse fabrikant voor het eerst marktleider op het gebied van smartphones. Dat blijkt uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Strategy Analytics. Vorig kwartaal verkocht Apple de meeste smartphones, in voorgaande kwartalen was Nokia heer en meester.

De Koreanen zagen de verkoop van smartphones afgelopen tijd snel stijgen. De stijging bedroeg 300 procent ten opzichte van vorig jaar en 40 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. Vooral het topmodel Galaxy S II verbreekt records; het toestel ging sinds de introductie ruim 10 miljoen keer over de toonbank.

De mobiele tak van Samsung deed in het afgelopen kwartaal goede zaken; de fabrikant zag het aantal telefoonleveringen ten opzichte van het vorige kwartaal met 20 procent stijgen. Naar aanleiding van de 'explosieve' groei in de mobiele markt, gaat Samsung zich vooral bezighouden met het produceren van mobiele componenten als oled-schermen, meldt het bedrijf. Zo nemen onder meer Nokia en Motorola oled-panelen af van Samsung. De elektronicafabrikant heeft daardoor in het derde kwartaal een omzet van 26,3 miljard dollar geboekt, 3 procent meer dan vorig jaar.

Wel kwam de winst van de Koreaanse fabrikant dit jaar lager uit. Samsung maakte vooral verlies op zijn schermen en geheugencomponenten. De omzet daarvan daalde met 1,26 miljard euro naar 3,5 miljard. Door de crisis vallen de verkoopcijfers van onder andere schermen tegen. Dat geldt niet voor Samsungs telefoons; die bovendien voor hogere prijzen over de toonbank gingen.

De totale winst van Samsung komt in het derde kwartaal uit op 2,2 miljard euro. Dat is minder dan een jaar eerder, maar lag bij het bedrijf wel in lijn der verwachting.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.