Nieuws

Microsoft: IE9 populairste browser bij Windows 7-gebruikers

Gepost op 01 november 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft claimt dat IE9 in de Verenigde Staten een groter marktaandeel heeft bij Windows 7-gebruikers dan Firefox 7 en recente versies van Chrome bij elkaar opgeteld. Wereldwijd neemt het marktaandeel van IE echter nog steeds af.


Volgens Microsoft gebruikt 65 procent van de Windows 7-gebruikers in de VS een recente browser die overweg kan met moderne webstandaarden als html5 en css 3. Daarbij baseert de softwaregigant zich op browserstatistieken van Net Applications. Microsoft meent dat Internet Explorer 9 met een marktaandeel van 35 procent op Windows 7 hard op weg is om de meest gebruikte browser te worden in zijn recentste Windows-versie.

Wereldwijd laat IE9 ook een stijgende lijn zien; het marktaandeel op Windows 7-systemen zou in oktober op 23 procent liggen. Firefox zou een klein deel van zijn populariteit moeten inleveren en ook uitkomen op een marktaandeel van circa 23 procent. Googles Chrome laat, net als Microsofts browser, een stijgende lijn zien en komt op 22 procent van de Windows 7-gebruikers.

Ondanks de gestegen populariteit van IE9 op Windows 7 is de overall-populariteit van IE licht gedaald; noteerde Microsofts browser in september nog 54,4 procent, in oktober kwam het aandeel uit op 52,6 procent. IE8 is goed voor 29 procent en IE9 voor 9,8 procent. Chrome 14 wist een procentje te winnen en heeft nu een aandeel van 17,6 procent, terwijl Firefox 7 op 10,2 procent uitkomt. Met alle versies van Firefox bij elkaar opgeteld komt Mozilla's browser uit op een wereldwijd marktaandeel van 22,5 procent.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.