Nieuws

Microsoft werkt aan Nederlandstalige spraakherkenning

Gepost op 08 november 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft is druk bezig om spraakherkenning voor de Nederlandse taal te ontwikkelen. Het bedrijf is op zoek naar vrijwilligers voor een project. Momenteel biedt software als Windows of Office nog geen Nederlandstalige spraakherkenning.


In een oproep op Twitter van Tony Krijnen, it-pro evangelist bij Microsoft Nederland, is te lezen dat het softwarebedrijf op zoek is naar vrijwilligers voor een Nederlands spraakherkenningproject. Microsoft zou op zoek zijn naar stemmen uit diverse regio's om zo bepaalde dialecten beter te kunnen herkennen en daarmee de nauwkeurigheid van zijn spraakherkenningssoftware te verbeteren. Het bedrijf werkt daarnaast al enige tijd met een aantal groepen om Nederlandstalige stemmen te verzamelen.

Wanneer Microsoft Nederlandse spraakherkenning precies zou willen introduceren, kan het softwarebedrijf nog niet zeggen. Ook is onduidelijk in welke Microsoft-producten spraakherkenning in het Nederlands toegepast zal gaan worden; momenteel bieden Windows en Office alleen spraakherkenning in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Japans, Vereenvoudigd Chinees en Traditioneel Chinees.

Naast het Windows-besturingssysteem en het kantoorpakket Office zou Microsoft de Nederlandstalige spraakherkenning ook kunnen toepassen in Kinect voor de Xbox 360. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat Microsoft poogt om op Windows Phone Nederlandstalige spraakherkenning te bieden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.