Nieuws

Synaptics toont touchpad voor Windows 8

Gepost op 08 november 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Touchpadbedrijf Synaptics heeft een video online gezet waarin het een nieuw type touchpad in samenwerking met Windows 8 demonstreert. Het bedrijf heeft voor de nieuwe hardware een speciale snelle interface ontwikkeld die InterTouch heet.


In de video is een nieuw type ClickPad van het bedrijf te zien, die het ook op Microsofts Ecosystem Summit zal tonen dat van 8 tot 11 november in Taipei gehouden wordt. Het ClickPad is aangesloten via een nieuwe interface die door Synaptics InterTouch genoemd is. Deze was volgens de fabrikant noodzakelijk omdat de gebruikelijke ps/2-interface niet afdoende is voor touchpads die meer dan vier vingers kunnen registreren. Het nieuwe ClickPad kan gelijktijdig tien vingers registreren.

In de video valt te zien dat het touchpad ingezet wordt als vervanging van een touchscreen; gebruikers kunnen iconen aanklikken door te kijken waar deze op het scherm staan en daarna het touchpad op dezelfde positie aan te raken. Vanwege deze werkwijze kan het touchpad ook ingezet worden om de nieuwe gestures in Windows 8 te gebruiken, zoals het oproepen van een menu door van de rechterzijde naar binnen te slepen.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.