Nieuws

'Nieuwe Xbox draait op verschillende arm-cores en Windows 9'

Gepost op 08 november 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Volgens nieuwe geruchten heeft de opvolger van de huidige Xbox 360 de codenaam 'loop'. De console zou een stuk kleiner en goedkoper worden, en opgebouwd worden rond een speciaal ontwikkelde processor met diverse aanvullende cores.


Een blogger die zich 'MS nerd' noemt, beweert op zijn eigen site informatie te hebben over de opvolger van de Xbox 360. Zo zou het apparaat worden opgebouwd rond een processorkern die is omringd door een aantal cores die afzonderlijk beeld, kunstmatige intelligentie, physics, geluid, netwerkverkeer, encryptie en sensoren afhandelen. De cores zijn gebaseerd op de arm-architectuur en worden door Microsoft in samenwerking met twee hardwarepartners ontwikkeld. De nieuwe console wordt in deze opzet niet alleen kleiner dan de Xbox 360, maar ook goedkoper. De machine zou op een aangepaste versie van 'Windows 9' draaien, dat in de nieuwe Xbox zijn debuut zou gaan maken.

Dat de beweringen van MS nerd niet helemaal uit de lucht gegrepen zijn, bleek in 2010, toen hij verrassend gedetailleerde informatie had over de Courier, de tablet die Microsoft destijds in ontwikkeling had. Er doen al geruime tijd geruchten de ronde over de opvolger van de Xbox 360. Zo stelde een medewerker van de Duitse ontwikkelaar Crytek dat Microsoft de console aan zal kondigen tijdens de E3 van 2012 en dat zijn bedrijf een nieuwe TimeSplitters-game in ontwikkeling heeft voor de nieuwe console. Die wordt gemaakt op basis van CryEngine 3, waarbij de studio zwaar inzet op het gebruik van de tessellation-opties van DirectX 11. Ook Electronic Arts zou al werken aan een game voor de nieuwe console. Een studio van de uitgever zou al beschikken over development kits van het nieuwe systeem. Die vroege versies van de dev kits zouden nog in pc-behuizing aan EA geleverd zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.