Nieuws

Windows 8 kan via het web geïnstalleerd worden

Gepost op 22 november 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Windows 8 bevat een nieuwe installatieprocedure die vanaf het web kan worden gestart. Daarbij worden alleen de bestanden vanaf Microsofts servers gedownload die daadwerkelijk nodig zijn. De nieuwe manier is volgens Microsoft flink sneller.


Naast de reguliere installatiemethode die gebruikers kennen van Windows 7, krijgt de komende versie van Windows een nieuwe procedure die via een webinstaller verloopt. Gebruikers kunnen de installatie starten vanaf Microsofts website, waarna alle benodigde bestanden gedownload worden. De software die hiervoor gebruikt wordt doet dat in blokken van 10MB en kan eventueel beschadigde delen daardoor snel opnieuw binnenhalen.

Microsoft past daarnaast een nieuwe compressiemethode toe, waardoor de totale omvang van een set x86-installatiebestanden tot 28 procent kleiner is dan een regulier iso-bestand. Microsoft doet de nieuwe installatieprocedure uit de doeken op het speciale blog dat het bedrijf over de ontwikkeling van Windows 8 bijhoudt.

De softwaregigant heeft ook de installatieprocedure versimpeld door enkele bestaande tools samen te voegen. Zo zijn de Upgrade Advisor en Easy Transfer nu onderdeel van de installatiesoftware. Dat maakt het upgraden van een bestaande installatie volgens Microsoft een stuk simpeler en sneller. Het daarvoor benodigde aantal muisklikken zou met 82 procent verminderd zijn. Behalve voor een kale installatie en volledige upgrade kunnen gebruikers er nu ook voor kiezen om enkel de persoonlijke documenten over te zetten. De tijd die het kost om een volledige upgrade uit te voeren, zou overigens niet meer afhankelijk moeten zijn van het aantal bestanden op de harde schijf, zoals nu nog wel het geval is.

Naast de nieuwe installatieprocedure is ook de traditionele variant behouden. Nadat de software alle installatiebestanden gedownload heeft kan de gebruiker ervoor kiezen hier een .iso-image van te maken of deze rechtstreeks weg te schrijven naar een usb-drive.

Plaatje

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!