Nieuws

Xbox Live krijgt op 6 december Metro-interface

Gepost op 22 november 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Op 6 december krijgt Xbox Live een update. De interface van de onlinedienst krijgt een nieuw uiterlijk, dat past in de stijl van Windows 8 en Windows Phone. De update bevat bovendien verdere integratie met sociale media.


Xbox Live krijgt vanaf 6 december de Metro-interface, die Microsoft ook hanteert voor Windows 8 en Windows Phone. Microsoft heeft bovendien de integratie met Kinect verbeterd, zodat de bewegingssensor gebruikt kan worden om menu's en onderwerpen te selecteren. Vooral de stemherkenning is verbeterd.

Verder heeft Microsoft gewerkt aan integratie met sociale media. Zo kunnen spelers Beacons gebruiken om aan te geven dat ze een bepaalde game willen spelen. Vrienden op Xbox Live en Facebook kunnen dat Beacon zien en vervolgens meespelen. Daarnaast wordt Facebook Sharing ingevoerd, waarmee het mogelijk wordt om Achievements in games op de sociale-netwerksite te plaatsen.

Microsoft zoekt met de nieuwe update de 'cloud' op. Wie een betaalde Gold-account heeft bij Xbox Live, kan savegames voortaan online opslaan. Het wordt bovendien mogelijk om het hele profiel van een speler online op te slaan, waarmee spelers dus een Roaming Profile krijgen, zoals Microsoft het noemt. Dan worden niet alleen gegevens van de speler opgeslagen, maar ook savegames en de lijst vrienden. Roaming Profiles maken het mogelijk om het profiel op een andere Xbox te gebruiken. De optie bestond al, maar er was tot nu toe een memory unit nodig om de data over te zetten.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.