Nieuws

Ballmer presenteert bèta van Windows 7

Gepost op 08 januari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Steve Ballmer heeft woensdagavond op de CES de publieke bèta van Windows 7 gepresenteerd.


De testversie van het besturingssysteem is per direct beschikbaar op Microsofts Technet en Microsoft Connect en voor Msdn-ontwikkelaars, en zal vanaf 9 januari wereldwijd te downloaden zijn. Microsoft zal het aantal beschikbare downloads echter tot 2,5 miljoen beperken. De publieke bèta is tot 1 augustus te gebruiken en moet online geactiveerd worden.

Het OS komt beschikbaar in een 32bit- en een 64bit-versie, en vereist minimaal 16GB aan hardeschijfruimte. De hardwarevereisten voor Windows 7, die overigens nog niet definitief zijn vastgesteld, zijn verder grofweg gelijk aan die van Vista: een pc met een 1GHz-cpu, 1GB werkgeheugen en een videokaart met Directx 9-ondersteuning en 128MB ram. De bèta, build 7000, kan - naast een volledige installatie - alleen als upgrade over Vista SP1 geïnstalleerd worden en is beschikbaar in het Engels, Duits, Japans, Arabisch en Hindi. Voor de bug die mp3-bestanden kan beschadigen, wordt via Windows Update een patch gedistribueerd. Technet-, Msdn- en Microsoft Connect-leden kunnen vanaf 8 januari ook aan de slag met de eerste bèta van Windows Server 2008 R2, beter bekend als Windows Server 7.

Windows 7 moet het veelbekritiseerde Vista gaan opvolgen en bevat naast diverse vernieuwde features ook de nodige nieuwe functionaliteit om de zakelijke gebruiker te bedienen. Het OS, waar ongeveer drie jaar aan gewerkt is, zal naar verwachting eind 2009 of begin 2010 uitkomen. Nog voor die tijd zou het tweede servicepack voor Vista moeten verschijnen. De aankondiging van Windows 7 bèta 1 komt niet als een verrassing; begin december sprak onder meer Zdnet al de verwachting uit dat Ballmer de testversie tijdens zijn CES-keynote zou aankondigen. Tijdens die toespraak noemde de topman Windows 7 'zo goed als af', maar hij wilde nog niet zeggen welke versies van het nieuwe OS zullen worden uitgebracht.

Ballmer had meer nieuws te melden. Zo heeft de softwaregigant een driejarige overeenkomst gesloten met Dell. Die computerfabrikant zal een groot deel zijn van zijn pc's van Windows Live-zoekfunctionaliteit gaan voorzien, tezamen met de Windows Live-toolbar. Met Verizon werd een soortgelijke deal gesloten: deze provider zal in de VS mobieltjes van Live Search voorzien. Met de overeenkomsten hoopt de softwaregigant weer te groeien op de markt voor zoekmachines, waar het bedrijf tegen een forse achterstand op Google aankijkt. Opmerkelijk is daarbij dat Ballmer in een interview met Fox Business Network aangaf dat een overname van Yahoo 'iets uit het verleden is'. Ten slotte werd nog bekend dat alle Windows Live-diensten het bètastadium hebben verlaten, en dat Microsoft een deal met Facebook heeft gesloten: content en foto's uit Facebook worden via Windows Live toegankelijk gemaakt.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!