Nieuws

Microsoft brengt IE10-preview met betere html5-support uit

Gepost op 01 december 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft een nieuwe previewversie van Internet Explorer 10 uitgebracht. De browser biedt onder andere verbetere ondersteuning voor html5. Volgens Microsoft is IE10 ook sneller met het renderen van webpagina's dan concurrerende browsers.


De vierde preview gebruikt cross origin resource sharing voor het veilige gebruik van xml-http-aanvragen. Het moet daardoor veiliger zijn om data via drag-and-drop te uploaden. In een demonstratie laat Microsoft zien hoe meer dan één object van de desktop naar de browser wordt versleept.

Microsoft stelt verder dat de previewversie van Internet Explorer 10 sneller werkt. Zo is de hardwareversnelling van html5-canvas-elementen verbeterd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de videokaart om grafische beelden te renderen. Websites moeten daardoor sneller laden. Ook biedt IE10 betere ondersteuning voor de nog in ontwikkeling zijnde css3-standaard, waarmee onder meer tekstschaduwen, 3d-transformaties en animaties kunnen worden weergegeven. Nieuw is dat ontwikkelaars kunnen aangeven welke elementen eindgebruikers kunnen selecteren, zo blijkt uit de demonstratie.

Internet Explorer 10 is in twee smaken beschikbaar: de 'klassieke' versie in een venster en een IE10-uitvoering die in de Metro-interface van Windows 8 is opgenomen. Hoewel de bediening tussen de twee verschilt, is de onderliggende render- en javascriptengine identiek. De previewversie is vooralsnog alleen beschikbaar voor de ontwikkelaarsversie van Windows 8. Microsoft geeft wel aan dat er een versie voor Windows 7 in de pijplijn zit. Microsoft raadt ontwikkelaars die met de nieuwe features willen spelen echter aan om de ontwikkelaarsversie van Windows 8 te gebruiken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.