Nieuws

Apple verliest Chinese rechtszaak om iPad-handelsmerk

Gepost op 08 december 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een Chinese rechtbank heeft een aanklacht van Apple tegen het Chinese Proview Technology wegens schending van het iPad-handelsmerk afgewezen. Proview Technology wil nu een schadevergoeding eisen van ongeveer 1,17 miljard euro.


Apple had de rechtszaak tegen Proview Technology in Shenzhen aangespannen omdat het van mening was dat het Chinese bedrijf het iPad-handelsmerk schond met een gelijknamige tablet in China. Apple claimde dat het in 2010 voor iets meer dan 40.000 euro het handelsmerk had overgenomen van Proview Taipei, dat net als het bedrijf in Shenzhen onderdeel is van de in Hong Kong gevestigde holding Proview International.

De Municipal Intermediate People's Court in Shenzhen heeft nu deze aanklacht afgewezen en bepaald dat het iPad-handelsmerk voor China geen onderdeel uitmaakte van de transactie. Proview Taipei registreerde in 2000 voor een groot aantal landen het iPad-handelsmerk, maar Proview in Shenzhen registreerde dit handelsmerk in 2001 voor China los van Proview Taipei.

De uitspraak komt voor Proview Technology in Shenzhen op een gunstig moment. Het bedrijf zit vanwege de economische crisis met een totale schuldenlast van ongeveer 47 miljoen euro. Direct na de uitspraak van de rechtbank liet Proviews schuldsaneerder dan ook weten Apple aan te klagen wegens schending van copyrights.

Het bedrijf wil een schadevergoeding van ongeveer 1,17 miljard euro eisen, maar dit zou nog kunnen oplopen. Apple zou met zijn iPad-tablets in China in het tweede kwartaal een marktaandeel hebben van 74 procent.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.