Nieuws

Anonymous publiceert meer gegevens Stratfor-klanten

Gepost op 01 januari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Anonymous-hackers hebben meer gegevens uit de database van inlichtingenbedrijf Stratfor gepubliceerd. De hackers hadden al 50.000 creditcardgegevens gepubliceerd, maar nu zijn de gegevens van 860.000 accounts gepubliceerd.


Tussen de gegevens zitten ook Nederlandse accounts, blijkt uit een analyse van Security.nl. Zo staan een PVV-Kamerlid op de lijst, evenals medewerkers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Ook gegevens van journalisten van het AD, De Volkskrant, Het Parool en NRC Handelsblad zijn gepubliceerd.

Een lijst met 75.000 records bevat creditcardnummers, cvv-codes en verloopdata, evenals namen, telefoonnummers, e-mailadressen en wachtwoorden. Daarmee is creditcardfraude eenvoudig te plegen. Daarnaast is er nog een lijst met 860.000 gebruikersnamen en met md5 gehashte wachtwoorden.

Eerder deze week publiceerde Anonymous al de gegevens van 50.000 creditcards. Ook misbruikte het losvaste verband die creditcards om geld over te maken naar goede doelen.

Stratfor is een bedrijf dat tegen betaling analyses over bijvoorbeeld veiligheid aanbiedt. De afgelopen dagen is het bedrijf in de media omschreven als een soort schaduw-organisatie van de CIA, maar dat valt wel mee: volgens een woordvoerder van de Duitse hackersclub CCC, van wie ook gegevens uitlekten, was Stratfor niet veel meer dan een online-publicatie over buitenlands beleid die het soms bij het juiste eind had, maar heel vaak ook niet.

De hackers dreigen nu om ook e-mailbestanden van Stratfor openbaar te maken. Ze claimen 200GB aan mails in handen te hebben. Mogelijk bevatten die bestanden gevoelige informatie over bronnen van Stratfor.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.