Nieuws

Providers zien verdubbeling mobiele data tijdens jaarwisseling

Gepost op 01 januari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nederlanders hebben tijdens de jaarwisseling aanzienlijk meer mobiele data verstookt. Zowel Vodafone, KPN als T-Mobile zagen een verdubbeling van het netwerkverkeer. Wel was er sprake van een daling in het aantal verzonden sms'jes.


Klanten van provider Vodafone verzonden tussen 22 uur en 4 uur 26 miljoen sms-berichten, twee miljoen minder dan vorig jaar. Wel werden er via het netwerk van de provider dit jaar ongeveer 100.000 gesprekken meer gevoerd: 6,5 miljoen.

Die stijging verbleekt echter bij de enorme groei die het dataverkeer in die periode beleefde. Volgens Vodafone, dat geen exacte cijfers bekend heeft gemaakt, was er tussen 22 uur en 4 uur sprake van iets meer dan een verdubbeling van de hoeveelheid netwerkverkeer vergeleken met vorig jaar. Ten opzichte van een normale dag was er sprake van een verdrievoudiging.

Ook de klanten van T-Mobile hebben aanzienlijk meer gebruik gemaakt van hun mobiele internetverbinding. Deze provider zag in dezelfde periode een stijging van 107 procent, wat in totaal goed was voor 6,2TB aan data. Tijdens de jaarwisseling vorig jaar werd er ongeveer 3TB verstookt, wat toen al een verdubbeling was ten opzichte van de jaarwisseling 2009/2010.

Net als Vodafone constateerde ook T-Mobile dat er deze jaarwisseling minder sms-berichten werden verzonden. Klanten van T-Mobile verzonden in totaal in de periode 28 miljoen sms'jes. Vorig jaar waren dat er nog bijna dertig miljoen. De provider handelde dit jaar 8,5 miljoen gesprekken af, 200.000 meer dan vorig jaar.

KPN heeft tussen 22 uur en 4 uur 23,9 miljoen sms-berichten verwerkt, een lichte daling ten opzichte van de 26,3 miljoen die er vorig jaar werden verzonden. In tegenstelling tot de andere twee providers hebben de klanten van KPN dit jaar wel iets minder gebeld. De provider handelde 5,2 miljoen gesprekken af; vorig jaar waren dat er 5,8 miljoen. In totaal verstookten de KPN-klanten 3,5TB aan mobiele data, vorig jaar was dit 1,8TB.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.