Nieuws

Google komt met eigen besturingssysteem

Gepost op 08 juli 2009 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
AMSTERDAM - Zoekgigant Google gaat in de tweede helft van 2010 haar eigen besturingssysteem lanceren. Google Chrome OS is vooral bedoeld voor zogenaamde netbooks: kleine en goedkope laptops die vooral gebruikt worden voor internettoegang. Momenteel is Windows XP nog het populairste besturingssysteem in dit segment. Eerder lanceerde Google al Android, een besturingssysteem voor mobiele telefoons.


Volgens Google wordt Chrome OS ontworpen als een lichtgewicht besturingssysteem dat snel kan opstarten en de gebruiker snel online kan helpen.Het OS past in de filosofie van Google, die bijna al haar diensten online aanbiedt en dus zullen er weinig applicaties in de software zelf zitten. Wel is het project volledig Open Source, wat betekent dat iedereen met programmeerkennis vrij is om het besturingssysteem aan te passen.

Google stelt dat Android en Chrome OS weinig met elkaar te maken hebben. Android werd ontwikkeld om te kunnen draaien op een groot aantal platformen, terwijl Chrome OS specifiek bedoeld is voor pc's en laptops.

De zoekgigant is in gesprek met een aantal computerfabrikanten om haar nieuwe besturingssysteem mee te kunnen leveren met nieuwe netbooks.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!