Nieuws

Details Windows Phone 8 lekken uit

Gepost op 03 februari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Via twee sites zijn details uitgelekt over Windows Phone 8. Het mobiele OS krijgt dezelfde kernel als het desktop-besturingssysteem en er komt ondersteuning voor multicore-processors, microsd-kaarten en meer schermresoluties.


De informatie komt uit een nog niet online geposte video, waarin Microsofts manager voor Windows Phone uitleg geeft aan Nokia-medewerkers over Windows Phone 8. De informatie uit die video is online geplaatst door telecomblog Pocketnow en bevestigd door Microsoft-nieuwssite WinSupersite.

Er komt ondersteuning voor vier schermresoluties, in plaats van alleen de 800x480 pixels-resolutie die nu wordt ondersteund. Welke dat zijn, is onduidelijk. Ook gaat Windows Phone door gebruikers verwisselbare microsd-kaarten ondersteunen. Nu moeten fabrikanten flash-geheugen of een ingebouwde sd-kaart gebruiken, waardoor geen enkele Windows Phone in Nederland een groter opslaggeheugen heeft dan 16GB.

Daarnaast worden multicore-processors ondersteund. Die worden overigens al ondersteund in Windows Phone 7.5 en Microsoft test apps al op smartphones met dualcore-processors, maar dualcores mogen nog niet worden gebruikt, zegt tweaker Kiang op basis van een interne presentatie.

Nu beschikbare apps zullen ook draaien op versie 8, ondanks dat het niet langer een Windows CE, maar de gewone Windows-kernel heeft. Die wijziging komt niet onverwacht: een topman van Vodafone had dat al onthuld. Ook zullen Windows, Windows Phone en de volgende generatie Xbox meer zaken met elkaar delen. De Zune-client voor synchronisatie zou verdwijnen ten gunste van synchronisatie via een ActiveSync-achtig desktopprogramma, terwijl bestanden worden doorgegeven via webdiensten als SkyDrive.

Apps op Windows Phone zullen eindelijk gegevens met elkaar kunnen uitwisselen, zoals onder Android gebruikelijk is. Microsoft laat apps in een sandbox draaien, maar zal met een methode komen om de apps met elkaar te laten communiceren. Camera-apps zullen Lens Apps worden, waarbij Microsoft een basale interface maakt om camerabeelden uit te lezen, waarop fabrikanten en ontwikkelaars verder apps kunnen maken.

Daarnaast heeft Windows Phone 8 veel zaken gemeen met Windows 8, zoals standaard encryptie via BitLocker, Secure Boot-opties en de mogelijkheid om in een zakelijke omgeving eigen apps naar telefoons te pushen. Ook zal Windows Phone 8 net als Windows 8 IE10 meekrijgen. IE10 zou datacompressie gebruiken, zoals Opera Mini al jaren doet. Door de data over een proxy te leiden, kunnen plaatjes worden verkleind en het dataverbruik met 30 procent worden verminderd.

Windows Phone 8, waarvan nog geen screenshots zijn verschenen, zou gelijk met Windows 8 dit najaar moeten verschijnen. Het gerucht gaat dat Microsoft meer vertelt over de grote update op telecombeurs Mobile World Congress eind deze maand. Tussen Windows Phone 7.5 en 8 zit nog een update met de naam Tango, die volgens eerdere geruchten vooral de hardware-eisen moet verlagen om goedkopere Windows Phones mogelijk te maken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.