Nieuws

Microsoft laat startknop weg in Consumer Preview Windows 8

Gepost op 05 februari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal in de aankomende bètarelease van Windows 8 de vertrouwde startknop niet langer tonen in de desktopmodus. Ook zal de Consumer Preview een functionerende Windows Store krijgen voor Metro-applicaties.


een screenshot van de gelekte versies van Windows 8 build 8220 is te zien dat Microsoft in de aankomende Consumer Preview de klassieke startknop en het onderliggende menu in de desktopmodus geheel heeft weggelaten. In plaats van de startknop kunnen gebruikers toegang krijgen tot applicaties door deze vast te pinnen in de uit Windows 7 bekende Super Bar. Ook kan via een snelmenu, de Charms Bar geheten en bereikbaar via toetsenbord, muis of een touch-interface, toegang worden verkregen tot applicaties en instellingen.

Het startmenu is echter niet geheel verdwenen in Windows 8. Door de cursor linksonder op het scherm te plaatsen, worden alsnog de startknop en de onderliggende menu's zichtbaar. Windows 8 zal ook een applicatiewinkel krijgen onder de naam Windows Store. Hierin wil Microsoft vooral Metro-applicaties gaan aanbieden. De publieke bèta van Windows 8 zal naar verwachting eind februari beschikbaar komen.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.