Nieuws

RapidShare beperkt downloadsnelheid om piraterij te stoppen

Gepost op 27 februari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Zwitserse cyberlockerdienst RapidShare heeft de downloadsnelheid voor gratis gebruikers verlaagd om piraterij tegen te gaan. De site claimt dat het aantal inbreukmakende uploaders sinds de sluiting van MegaUpload enorm is toegenomen.


RapidShare claimt dat het sinds de sluiting van MegaUpload eind januari met een flinke groei van het verkeer van gratis gebruikers kampt. "Helaas gaat dit gepaard met een groei in misbruik van onze diensten", zegt het bedrijf achter de site tegen Torrentfreak. RapidShare suggereert dat veel gebruikers de dienst gekozen hebben als hoster voor hun 'illegale activiteiten'.

"We zijn ervan overtuigd dat het verlagen van de downloadsnelheid voor gratis gebruikers RapidShare zeer impopulair voor piraten zal maken en het inbreukmakende verkeer zal doen verdwijnen", zegt RapidShare. Gebruikers overhalen om van de betaalde dienst gebruik te maken zou niet ten grondslag liggen aan het besluit, luidt de claim.

Gratis gebruikers kunnen nog wel in aanmerking komen voor snellere downloadsnelheden, maar dan moeten ze aangeven om wat voor bestand het gaat en vanwaar deze gelinkt wordt. Ook moeten ze hun adres en telefoonnummer geven en toestemming geven dat RapidShare mag controleren dat het om rechtmatige bestanden en sites gaat.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.