Nieuws

Ahold koopt Bol.com voor 350 miljoen euro

Gepost op 27 februari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ahold, het bedrijf achter onder meer Albert Heijn, neemt Bol.com over. Voor de webwinkel wordt 350 miljoen euro betaald aan de huidige eigenaren. Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat het van oorsprong Duitse Bol.com van eigenaar wisselt.


Ahold heeft de overname op maandagmorgen aangekondigd. De detailhandelaar betaalt de huidige eigenaren, twee investeringsmaatschappijen, 350 miljoen euro voor alle aandelen in de webwinkel. De twee investeerders, Cyrte en NPM Capital, namen het bedrijf nog geen drie jaar geleden over voor een onbekend bedrag.

Verwacht wordt dat de overname in het tweede kwartaal van dit jaar is afgerond. Bol.com heeft aangegeven dat het bedrijf onder hetzelfde management blijft vallen en dat het in zijn eigen kantoor gehuisvest blijft. Vorig jaar draaide Bol.com een omzet van 355 miljoen euro; de helft van de internetshoppers in Nederland heeft vorig jaar minstens één keer bij Bol.com gewinkeld, claimt het bedrijf.

Bol.com staat voor 'Bertelsmann On-Line' en bestaat sinds 1999. Hoewel het bedrijf oorspronkelijk Duits is, is het vooral succesvol op de Nederlandse markt en is het bedrijf tegenwoordig ook in Nederland gevestigd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.