Nieuws

Skype beschikbaar voor Windows Phone

Gepost op 27 februari 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Skype heeft tijdens het Mobile World Congress aangekondigd dat gebruikers met Windows Phone-smartphones per direct Skype kunnen downloaden voor hun telefoon. Het gaat om een bèta-app die onder meer gratis videobellen ondersteunt.


De Skype bèta-applicatie voor Windows Phone laat gebruikers gratis bellen naar andere Skype-gebruikers, met of zonder video. Dat maakte Skype zondag bekend. De gesprekken kunnen gevoerd worden via wifi, 3g of 4g. Daarnaast ondersteunt de applicatie de instant messaging-functie van Skype, die ook tijdens een videogesprek te gebruiken is. Het messaging-systeem beperkt zich niet tot een-op-een-gesprekken; gebruikers kunnen ook berichten sturen aan groepen.

De app is gratis verkrijgbaar in de Windows Phone Marketplace. Skype wijst erop dat gebruikers moeten beschikken over Windows Phone 7.5 of hoger om de applicatie te kunnen gebruiken. Skype meldt zes toestellen te hebben getest en stelt dat de Skype app op deze toestellen optimaal presteert. Of er ook toestellen getest zijn die niet voldeden aan de kwaliteitstest van Skype, vermeldt het bedrijf niet in de blogpost. Van de door Skype 'gecertificeerde' toestellen zijn de Nokia Lumia 710 en 800, de HTC Titan en de HTC Radar in Europa beschikbaar.

De komst van Skype naar Windows Phone is geen verrassing. Microsoft nam Skype in het voorjaar van 2011 over en zag die overname daarna goedgekeurd worden door de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Europese Unie. Niet lang daarna stopte Skype met het bundelen van Google-software bij de Skype-applicatie voor pc. Begin februari werd bekend dat Skype bezig was met het testen van een Skype-app voor Windows Phone, die volgens The Verge op het MWC aangekondigd zou worden.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.