Nieuws

"Microsoft kondigt maandag Office Web en Office 2010 bèta aan"

Gepost op 10 juli 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zou van plan zijn om maandag op zijn jaarlijkse Worldwide Partner Conference in New Orleans webversies van zijn kantoorapplicaties te demonstreren. Tevens zou het bedrijf de bèta van Office 2010 aan gaan kondigen.


De Office Web-applicaties, zoals de softwaregigant uit Redmond de vereenvoudigde online versies van zijn Office-onderdelen noemt, zijn in oktober 2008 officieel aangekondigd op de Professional Developers Conference, maar toen kon Microsoft nog geen werkende versies tonen. Volgens Neowin zal Microsoft aanstaande maandag de Office Web-applicaties demonstreren. Het is niet bekend of de online applicaties die dag ook officieel worden uitgebracht. De online kantoorapplicaties van Word, Excel, PowerPoint en OneNote zullen binnen een browser draaien en zijn onderdeel van Microsofts 'software plus services'-initiatief.

Net als bij het concurrerende Google Docs kunnen gebruikers documenten met elkaar delen en kunnen ze bestanden online updaten en opslaan. De Office Web-applicaties van Microsoft zullen zoveel mogelijk overeenkomen met de offline-varianten en consumenten kunnen zowel versies met reclame als abonnement-varianten kunnen benaderen via via Office Live, terwijl voor zakelijke klanten de online applicaties als gehoste betaaldienst wordt aangeboden.

Naast de introductie van de Office Web-software zal Microsoft volgens Neowin ook de bèta van Office 2010 aankondigen. De nieuwe versie van het Office-kantoorpakket zal waarschijnlijk in maart 2010 officieel worden uitgebracht. Van de interface van Office 2010, voorheen bekend onder de naam Office 14, zijn al vroege screenshots verschenen.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!