Nieuws

Apple moet Britten laten weten dat Samsung iPad niet kopieerde

Gepost op 19 juli 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Britse rechter Colin Birss heeft verordend dat Apple in het Verenigd Koninkrijk bekend moet maken dat Samsung het design van de iPad niet heeft gekopieerd. Apple claimt dat Samsungs Galaxy Tab een slaafse kopie is van de iPad.


Apple moet in het Verenigd Koninkrijk gedurende zes maanden op zijn eigen website verwijzen naar de rechterlijke beslissing van 9 juli, waarin Samsung in het gelijk wordt gesteld. Apple eiste een verkoopverbod van de Galaxy Tab, omdat die een slaafse kopie zou zijn van de iPad, maar de rechter verwierp dit, onder andere omdat de Galaxy Tab 'niet zo cool' is als de iPad. Apple moet ook advertenties plaatsen in de Financial Times, de Daily Mail, The Guardian Mobile en het T3-tijdschrift, zo meldt Bloomberg.

Het bedrijf uit Cupertino mag daarentegen wel blijven verkondigen dat het vindt dat de Galaxy Tab inbreuk maakt op de designpatenten van de iPad. Samsung wilde een verbod op openbare verklaringen van Apple aangaande de inbreuk, maar Apple zou recht hebben op een mening, aldus de rechter. Apple heeft al wel aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak van 9 juli en kreeg daarvoor ook toestemming van de rechter.

Apple werd eerder in Duitsland in het gelijk gesteld in een designzaak, maar nadat Samsung het design had aangepast, mocht het de tablet gewoon blijven verkopen. Ook in de VS boekte Apple verschillende successen, terwijl het in Nederland juist bot ving bij de rechter.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.