Nieuws

YouTube experimenteert met 3d-video

Gepost op 21 juli 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een medewerker van YouTube heeft een videospeler ontwikkeld waarmee 3d-beelden kunnen worden bekeken. De stereoscopische video's op YouTube krijgen de tag 'yt3d' mee en kunnen met diverse 3d-technieken worden afgespeeld.


De beelden zijn in drie dimensies te aanschouwen via een speciale 3d-monitor of met behulp van een 3d-brilletje. De speler ondersteunt brillen met de kleurfiltercombinaties rood/cyaan, amber/blauw en groen/magenta. Ook is een optie aanwezig om de beelden voor het linker- en rechteroog naast elkaar te projecteren en kan een van de beelden gespiegeld worden weergegeven. Om de 3d-video's in YouTube af te spelen moet Adobe Flash Player 10 geïnstalleerd zijn.

Youtube-medewerker 'Pete' ontwikkelt de stereoscopische YouTube-speler in zijn zogeheten '20% Time', zo is te lezen in het YouTube Help-forum. Medewerkers van Google mogen een dag in de week besteden aan creatieve projecten. Uit onderzoek van Google zou blijken dat deze creatieve dag verantwoordelijk is voor de helft van de nieuwe productlanceringen bij het bedrijf.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!