Nieuws

Windows Phone nadert derde plek smartphonemarkt

Gepost op 08 augustus 2012 door Webmaster. Bron: Nu.nl.
Op bijna zeventig procent van alle smartphones wereldwijd staat Android. Google is daarmee oppermachtig. Intussen daalt het marktaandeel van Blackberry keihard en is Windows Phone op weg naar een derde plek.


Dat blijkt althans uit cijfers van marktonderzoeker IDC.

Er werd gekeken naar het aantal verscheepte smartphones in het tweede kwartaal van 2012. De cijfers zijn vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

In april, mei en juni van dit jaar had Android een aandeel van 68,1 procent op de smartphonemarkt. iOS is goed voor 16,9 procent. Het marktaandeel van Apple liep iets terug terwijl het aantal verscheepte iPhones toenam. De totale markt groeide echter harder.

Blackberry
Ook de daling van Blackberry blijft opvallend. De val van de smartphonemaker lijkt voorlopig door te zetten. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2011 nam het aantal verscheepte toestellen met 40,9 procent af tot 7,4 miljoen.

Daarmee heeft Blackberry nog maar een marktaandeel van 4,8 procent. Een jaar eerder was dat nog 11,5 procent. In 2010 had Blackberry zelfs nog bijna 19 procent van de markt in handen. "Blackberry was een van de pioniers van de smartphonemarkt, maar heeft nu een marktaandeel bereikt dat we sinds begin 2009 niet meer gezien hebben", aldus onderzoekers van IDC.

Windows Phone
Windows Phone komt gevaarlijk dichtbij en is hard op weg de nummer drie te worden. Nu staat het platform nog op een vijfde positie. Het aandeel kwam in het tweede kwartaal uit op 3,5 procent. Een jaar eerder was dat 2,3 procent. Er werden de afgelopen maanden 115,3 procent meer Windows Phones verscheept.

Met de 3,5 procent marktaandeel blijft Windows Phone nog wel ver achter bij iOS en Android. IDC verwacht dat er in de toekomst nog veel kan veranderen.

Verschuivingen
"Veel van de telefoons die op dit moment gebruikt worden zijn nog feature phones en geen smartphones. De strijd op de smartphonemarkt is dus nog niet over. Er is nog steeds ruimte voor partijen om marktaandeel te pakken."

De totale smartphonemarkt groeide volgens IDC met 42,2 procent tot 154 miljoen verscheepte toestellen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.