Nieuws

Fraude mogelijk bij internetbankieren ABN Amro

Gepost op 16 augustus 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Gebruikers van de internetbankiersite van ABN Amro zijn in sommige gevallen kwetsbaar voor aanvallen. Het apparaat dat wordt gebruikt om de identiteit van een klant te controleren, kan worden gekraakt, blijkt uit onderzoek.


De kwetsbaarheid maakt het mogelijk voor kwaadwillenden om transacties via het internetbankieren van ABN Amro te manipuleren, zodat ze geld kunnen doorsluizen naar hun eigen rekening. Dat hebben onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen ontdekt. De details van hun ontdeking doen ze vanavond in Nieuwsuur uit de doeken, meldt de NOS.

Klanten zijn alleen kwetsbaar als ze het apparaat dat wordt gebruikt om hun identiteit te controleren, de e.dentifier2, via een usb-kabel aan de computer is gekoppeld. Via malware op de pc van een slachtoffer kan dan fraude worden gepleegd. Volgens de onderzoekers is er 'geblunderd' bij de ontwikkeling van het apparaat. Bankklanten die hun e.dentifier2 niet hebben aangekoppeld, zijn niet kwetsbaar, evenals klanten met oudere versies van het apparaat. Die kunnen namelijk niet via usb worden aangekoppeld.

Dat internetbankieren onveilig kan zijn, is overigens al langer bekend. Niet alleen worden de nodige bankklanten het slachtoffer van phishing, ook rouleert er malware die tot doel heeft om logingegevens van banken te onderscheppen. Sommige malware is zelfs in staat tancodes te onderscheppen, die worden gebruikt om betalingen bij ING te bevestigen. Daartoe moet dan wel de telefoon van een slachtoffer zijn geïnfecteerd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.