Nieuws

Vodafone gaat privézendmasten verkopen aan klanten met slecht bereik

Gepost op 20 augustus 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Vodafone gaat privézendmasten verkopen aan klanten, zowel consumenten als bedrijven, die slecht bereik hebben thuis of op kantoor. De femtocel dient als zendmast, maar blijft door de vaste verbinding werken bij een netwerkstoring.


Middels privézendmasten, die Vodafone vorig jaar al in kleine oplages verkocht aan zakelijke klanten, kunnen gebruikers thuis bereikbaar zijn op hun Vodafone-nummer als ze thuis geen netwerkdekking hebben.

De privézendmast heeft een bereik van ongeveer dertig meter en moet verbonden worden via een vaste verbinding. Daardoor is hij minder gevoelig voor storingen; wanneer een mast defect is, heeft de privézendmast daar geen last van.

Het kastje, die de naam SignaalPlus Plug & Play draagt, gaat 85 euro kosten, zo zegt Vodafone. De privézendmast heeft een modus waarbij hij voor iedereen wordt opengesteld, maar de beheerder kan ook bepaalde apparaten whitelisten zodat alleen die gebruikt kunnen worden.

Een privézendmast, vaak ook femtocel genoemd, is een kastje dat inpandig dekking biedt door via het vaste internet contact te maken met het vaste netwerk van een provider. In andere landen, waar de dekking van providers vaak in bepaalde buitengebieden slecht is, is het gebruik van dergelijke hardware al veel meer ingeburgerd. In Nederland is Vodafone de eerste provider die dit aan consumenten gaat aanbieden. De provider hoopt dat als gebruikers op grote schaal privézendmasten gaan gebruiken, het netwerk wordt ontzien.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!