Nieuws

Gezinspakket Windows 7 komt niet naar Nederland

Gepost op 22 juli 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Family Packs van Windows 7, waarmee het OS op drie systemen geïnstalleerd kan worden, zullen niet in Nederland op de markt komen, zo heeft Microsoft gemeld. De rtm van het nieuwe OS verschijnt op 6 augustus op TechNet en MSDN.


Microsoft heeft bevestigd dat er een familiepakket van Windows 7 Home Premium aankomt, waarbij het is toegestaan om het OS op drie pc's te installeren. Uit eerdere informatie van resellers bleek al dat deze pakketten minder dan 150 dollar gaan kosten, zodat de prijs per licentie niet boven de 50 dollar uitkomt. De fabrikant spreekt van een introductie in 'geselecteerde markten'. "Nederland valt hier helaas niet onder", laat Microsoft-woordvoerder Robert Mol aan Tweakers.net weten. Volgens Mol gaat het om een pilot in een beperkt aantal landen, waaronder de VS. Hij sluit niet uit dat het pakket in een later stadium in meer landen verschijnt, maar plannen in die richting zijn er nog niet.

Verder maakte Microsoft bekend dat de rtm-versie van Windows 7 op 6 augustus via TechNet en MSDN te downloaden zal zijn. Een dag later geeft Microsoft het besturingssysteem vrij voor klanten met een volumelicentie in combinatie met een Software Assurance-licentie. Oem's kunnen de software op 8 augustus verwachten. Gold- en Certified-partners van Microsoft kunnen de rtm-versie van het nieuwe OS vanaf 16 augustus binnenhengelen via het Microsoft Partner Network, terwijl Action Pack-abonnees moeten wachten tot 23 augustus. Deze eerste lichting betreft de Engelstalige versie; de overige talen kunnen door alle genoemde partijen vanaf 1 oktober gedownload worden. Op 22 oktober verschijnt de retailversie.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!