Nieuws

Microsoft brengt Windows 7 Family Pack toch naar Nederland

Gepost op 25 augustus 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Family Packs van Windows 7 komen toch beschikbaar in Nederland, zo meldt Microsoft. Het 'familiepakket' met de Home Premium-versie van het nieuwe besturingssysteem kan op maximaal drie systemen geïnstalleerd worden.


Een maand geleden liet Microsoft nog weten dat de Family Packs op basis van Windows 7 Home Premium slechts in enkele 'geselecteerde landen' verkrijgbaar zouden zijn, en Nederland en België zouden daar niet bij horen. Microsoft laat nu echter op zijn Windows 7 Team Blog weten dat het familiepakket alsnog in Nederland verkrijgbaar zal zijn, voor een adviesprijs van vermoedelijk 149,99 euro.

Het Windows 7 Family Pack zal in Europa verder verkrijgbaar zijn in Duitsland, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. België ontbreekt op het lijstje. Pre-orders voor de Family Packs, upgradeversies en volledige versies van Windows 7 zijn vanaf 1 september te plaatsen, waarna de softwaregigant het OS conform de wereldwijde releasedatum op 22 oktober zal leveren.

Microsoft stelt dat zijn besluit van drie weken geleden om af te zien van een 'uitgeklede' Windows 7 E-variant, de doorslag heeft gegeven om de Family Packs toch in een aantal Europese landen uit te brengen. Door het niet verschijnen van de E-variant zou het namelijk technisch mogelijk zijn geworden om een upgrade uit te voeren van Vista naar Windows 7. Een voorwaarde voor het succesvol kunnen installeren van de Windows 7 Family Packs is dus wel dat de koper al over een geldige XP- of Vista-licentie beschikt. Gebruikers die al een bestelling voor Windows 7 E hebben geplaatst, krijgen echter nog steeds de volledige versie voor de prijs van een upgrade-versie, waarin zowel Internet Explorer 8 als een browserkeuzescherm zal zijn verwerkt. Wie in Europa nog voor 1 september een bestelling plaatst, kan volgens Microsoft nog steeds gebruik kunnen maken van deze 'aanbieding'.

De softwaregigant laat ten slotte weten een N-versie van Windows 7 te zullen uitbrengen. Dat is een versie waarin Windows Media Player is weggelaten. Het is echter maar zeer de vraag of deze versie daadwerkelijk op nieuwe pc's geïnstalleerd zal worden of in retailverpakkingen op de winkelschappen te vinden zal zijn: bij Windows Vista, waarvan offcieel ook een N-versie was uitgebracht, was dat ook niet het geval.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!