Nieuws

ING begint met uitgifte betaalpassen met nfc-chip

Gepost op 06 juni 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
ING is begonnen met de uitrol van nieuwe betaalpassen waar een nfc-chip in verwerkt zit: alle nieuwe passen die vanaf deze week worden verstuurd, hebben de nieuwe betaalmethode aan boord. Betalen met nfc kan waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar.


ING verwacht dat er aan het einde van dit jaar al drie miljoen passen met nfc-chips uitgerold zullen zijn. Hoewel alle nieuwe passen die worden uitgegeven van de nieuwe techniek voorzien zullen zijn, kan de techniek waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar pas worden gebruikt. Winkeliers moeten immers nog nieuwe apparatuur plaatsen die nfc-betalingen mogelijk maakt. Volgens ING is die apparatuur vanaf aanstaande herfst verkrijgbaar.

Betaalautomaten die geschikt zijn voor mobiele betalingen, zijn te herkennen aan een signaal-logo op de automaat. Mits de betaling een waarde van 25 euro of minder heeft, kan worden betaald door de pas tegen het apparaat aan te houden. Daarbij hoeft geen pincode te worden ingetoetst. Bij betalingen boven de 25 euro moet dus wel de pincode worden ingevoerd; onduidelijk is of nfc dan nog wordt ondersteund, of dat gebruikers dan de 'oude' betaalmethode met de chip moeten gebruiken.

ING werkt samen met KPN, MasterCard, Rabobank en ABN Amro aan een pilot waarbij nfc-betalingen met de telefoon kunnen worden verricht. Die betaalfunctionaliteit komt vooralsnog bovenop de nfc-betaalpassen. "We zijn momenteel met beide vormen bezig", aldus een woordvoerder van ING.

Plaatje
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.