Nieuws

Zune HD komt voorlopig niet naar Europa

Gepost op 11 september 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft brengt de nieuwe Zune HD alleen in de Verenigde Staten op de markt. De fabrikant zegt geen plannen te hebben om de draagbare mediaspeler elders uit te brengen. Ook de komst van de Samsung M1 Beat-speler is onzeker.


De Zune HD werd medio augustus geïntroduceerd. Al voor de release konden twee versies worden besteld op de Zune HD-website en bij Amazon.com of via de retailketens Best Buy en Walmart. Naar nu blijkt was niet alleen het voorbestellen een Amerikaans feestje: de Zune HD wordt voorlopig niet buiten de VS uitgebracht, vertelde Microsoft aan Ars Technica.

Thumbnail

Deze bevestiging sluit aan op uitspraken van François Ruault, directeur van de Franse entertainmentdivisie van Microsoft. Het Franse blog Mobinaute tekende eerder deze week uit zijn mond op dat de Zune HD in ieder geval dit jaar niet in Frankrijk op de markt komt.

De Zune HD beschikt over 16GB of 32GB opslag en is in staat om via een hdmi-dockingstation 720p-video op een extern scherm af te spelen. Het apparaat laat zich bedienen met een aanraakgevoelig 3,3"-oled-scherm met een resolutie van 480x272 pixels. Ook is de opvolger van de Zune voorzien van wifi-ondersteuning en een ingebouwde browser. De Zune HD wordt aangedreven door de Tegra APX 2600-chip van Nvidia, die is voorzien van acht verschillende processorkernen, waaronder een hd-video- en een audioprocessor.

De tijdens de IFA-elektronicabeurs aangekondigde Samsung M1 Beat-muziekspeler is eveneens voorzien van een Tegra-chip en beschikt goeddeels over dezelfde mogelijkheden als de Zune HD. Hoewel de 8GB-versie van de M1 in september voor 229 euro in Britse winkels zou liggen, heeft Samsung aan Mobinaute bevestigd dat de M1 in ieder geval niet in Frankrijk op de markt zal komen. Het is daarmee nog maar de vraag of deze muziekspeler wel in de rest van Europa wordt uitgebracht.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!