Nieuws

Omzet Nederlandse mobiele providers daalt opnieuw

Gepost op 06 juni 2014 door Webmaster. Bron: Webwereld.nl.
Nederlanders houden de hand op de knip qua gebruik van de mobiel. De omzet van KPN, Vodafone en T-Mobile daalt naar een nieuw dieptepunt.


Het blijft sappelen voor de mobiele providers in Nederland. De omzetten dalen al een paar jaar en die krimp neemt alleen maar toe. De gezamenlijke omzet van de drie grote providers is het afgelopen kwartaal met maar liefst 9 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar, meldt marktvorser Telecompaper. De mobiele omzet van KPN, Vodafone en T-Mobile was de afgelopen 3 maanden 1,245 miljard euro, een jaar geleden nog 1,368 miljard.


Plaatje

De omzet daalt al jaren, met Q1 van dit jaar als nieuw dieptepunt.

De oorzaken zijn bekend: mensen bellen en sms'en steeds minder ten faveure van vooral chatten. Het datagebruik neemt hierdoor weliswaar iets toe, maar kan het droogvallen van de traditionele telcomelkkoeien bij lange na niet compenseren. De hoop is gevestigd op 4G, dat klanten echt moet verleiden tot substantieel meer datagebruik en dus meer omzet voor de telco's. Vanaf eind dit jaar zal de markt weer gaan groeien, verwacht Telecompaper.
Minder mobiele devices in gebruik

Maar het afgelopen jaar is het totaal aantal simkaarten in gebruik op de gehele mobiele markt (exclusief M2M) zelfs iets teruggelopen tot 20,3 miljoen sims. In de onderlinge strijd houden de grote drie elkaar aardig in evenwicht, al verliest KPN wat marktaandeel gemeten naar omzet en klanten aan T-Mobile en Vodafone.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.