Nieuws

Nederlandse filmindustrie wil illegale downloaders brief sturen

Gepost op 08 september 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Als het aan de Nederlandse filmindustrie ligt, zullen mensen die films uit illegale bron downloaden voortaan een brief of e-mail krijgen waarin ze op hun gedrag worden gewezen.


"De consument moet worden opgevoed. Die moet begrijpen dat het niet mag", zegt René van Turnhout, directeur van filmdistributeur Dutch Filmworks en voorzitter van branchevereniging NVPI Video.

Volgens Van Turnhout zou het illegaal downloaden in Nederland nog altijd toenemen. Net zoals in Groot-Brittannië en Denemarken al gebeurt zou de filmindustrie brieven willen versturen naar mensen van wie is vastgesteld dat er vanaf hun IP-adres illegaal is gedownload. Hiervoor zijn er in Groot-Brittannië en Denemarken afspraken tussen internetproviders en de filmindustrie gemaakt.

Op 24 september praat de Tweede kamer met staatssecretaris Teeven van Justitie over illegaal downloaden. VVD-Kamerlid Van Wijngaarden stelde onlangs al Kamervragen (PDF) naar aanleiding van het succes van de illegale filmdienst Popcorn Time. Van Wijngaarden wil weten hoe Teven staat tegenover de Britse aanpak waarbij consumenten bij hun bezoek aan een illegale downloadsite worden gewezen op hun keuzemogelijkheid voor een legaal aanbod zonder dat deze gegevens worden bewaard of worden doorgegeven aan derden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.