Nieuws

Microsoft presenteert Windows Mobile 6.5

Gepost op 06 oktober 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft dinsdag wereldwijd Windows Mobile 6.5 gepresenteerd. De vooral grafische update van het mobiele OS dient als 'tussenpaus' totdat volgend jaar het nieuwe besturingssysteem Windows Mobile 7 uit zal komen.


De verbeteringen in versie 6.5 ten opzichte van 6.1 zijn grotendeels grafisch van aard. Zo is het homescreen op de schop gegaan: in plaats van de statische plugins is het nieuwe thuisscherm gebaseerd op plugins die door middel van scrollen geselecteerd kunnen worden. Eenmaal geselecteerd kan horizontaal gescrolld worden.

Ook het startmenu heeft een make-over gekregen. Het is een 'flat menu' geworden, waarbij alle opties en programma's in een lijst staan. De iconen staan in honingraatstructuur gegroepeerd, zodat ze beter met de vinger kunnen worden geselecteerd. Daarnaast is in veel applicaties kinetisch scrollen toegevoegd - scrollen door middel van veegbewegingen - en heeft Internet Explorer Mobile een grafische update gekregen.

Daarnaast zijn diverse nieuwe diensten toegevoegd aan het OS. Hieronder valt bijvoorbeeld Marketplace, een downloadwinkel voor applicaties. Ook heeft Microsoft MyPhone gelanceerd en dit is een backupdienst voor belangrijke gegevens op het toestel. Beide diensten komen ook beschikbaar voor Windows Mobile 6.1.

Het is nog de vraag welke toestellen precies door de fabrikant of provider een update krijgen naar 6.5. Dat zijn in elk geval de Diamond2 en Pro2 van HTC, de Omnia2 en Omnia Qwerty van Samsung en Toshiba's TG01. Waarschijnlijk krijgen overige toestellen geen update, al zijn op internet wel onofficiële roms te vinden met een update naar het nieuwe besturingssysteem.

Microsoft stopt hierna overigens niet met Windows Mobile 6. Tegelijk met de ontwikkeling van Windows Mobile 7 wordt naar verluidt nog een update ontwikkeld, waarin de interface nog eens op de schop gaat. Zo gaan de startknop en het sluitkruisje een plaats krijgen aan de onderkant van het scherm. Windows Mobile 6.5 zou uiteindelijk een budget-OS worden, terwijl versie 7 bedoeld zou zijn voor de high-end markt.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!