Nieuws

Google niet meer standaard zoekmachine in Firefox

Gepost op 20 november 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Na tien jaar is Google niet meer de standaard zoekmachine in Firefox, zo heeft Mozilla aangekondigd.


Volgens de browserontwikkelaar is er besloten om het contract met Google niet te verlengen, aangezien dit beter voor zowel gebruikers als het web zou zijn. Google betaalde Mozilla in 2011 nog bijna 1 miljard dollar om de standaard zoekmachine te zijn.

De zoekgigant was daarmee de grootste financier van Mozilla. Om naar eigen zeggen keuze en innovatie te bevorderen is nu besloten om niet meer één wereldwijde standaard zoekmachine in Firefox in te stellen. Dit houdt in dat er in sommige landen nu een andere zoekmachine standaard staat ingeschakeld. Zo zal de Amerikaanse versie van Firefox voortaan Yahoo Search als zoekmachine gebruiken, terwijl in Rusland Yandex Search de nieuwe standaard is.

In China was Baidu al de standaard zoekmachine, iets wat ongewijzigd blijft. "Hoewel we besloten hebben om onze overeenkomst voor wereldwijde plaatsing niet te verlengen, blijft Google een vooraf geïnstalleerde optie", zegt Mozilla's Chris Beard. Hij merkt echter op dat gebruikers in totaal uit 61 vooraf geïnstalleerde zoekaanbieders kunnen kiezen en er actief naar nieuwe partners wordt gezocht.
Reacties op dit artikel (1)
 
Karel75 op 27 december 2014 om 21:51
Gebruik https://www.ixquick.nl/ en zet deze standaard in Firefox. Veel veiliger.
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.