Nieuws

UPC gaat Wifispots bij Horizon Mediabox activeren

Gepost op 24 november 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
UPC wil op termijn de geïntegreerde wifi-module in de Horizon Mediaboxen activeren om dienst te doen als Wifispot. Tot nu toe gebruikt de kabelaar nog losse kabelmodems om Wifispot aan te bieden, maar de Horizon Mediaboxen beschikken over een intern kabelmodem.


Door de wifi-module te activeren voor de Wifispot-functie, waarmee UPC-klanten binnen het verzorgingsgebied van de kabelaar gratis draadloos kunnen internetten, krijgt UPC meer hotspots in de lucht. Momenteel zijn er volgens de kabelaar meer dan 500.000 hotspots actief, terwijl een kleine 300.000 klanten een Horizon Mediabox hebben afgenomen. Onduidelijk is echter hoeveel klanten de Horizon Mediabox als kabelmodem gebruiken; sommige abonnees hebben nog een los kabelmodem voor de internetverbinding.

Wanneer UPC de Wifispot-functie op de Horizon Mediaboxen grootschalig zal activeren, is nog niet duidelijk; UPC-woordvoerder Maaike Scholte laat weten dat momenteel nog een proef loopt. Wel krijgen abonnees die zich aanmelden voor Wifispots en mee doen aan de proef een melding te zien dat UPC deze functie op alle Horizon Mediaboxen wil activeren, melden gebruikers op het Chelloo-forum. De kabelaar kan deze functionaliteit op afstand inschakelen, maar klanten kunnen als zij dat willen deze functie ook uitzitten. Als de Wifispots-functie wordt gedeactiveerd kunnen deze klanten echter niet meer inloggen op de semi-publieke hotspots.

Zie ook: UPC maakt net als Ziggo openbare hotspots van modems
Reacties op dit artikel (1)
 
Boompje op 20 januari 2015 om 02:37
Die Horizon troep is na een update wel beter maar hoef het nog steeds niet .Helaas hier geen glasvezel dus dan deze monopolist of anders slechte TV van Tele 2 en andere providers .
Maar Minister Kamp wil daar aan een eind maken .
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.