Nieuws

NL-Alert controlebericht in heel Nederland uitgezonden

Gepost op 01 december 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Vandaag is in heel Nederland een controlebericht voor NL-Alert uitgezonden, de dienst waarmee de overheid burgers in het geval van noodsituaties kan waarschuwen, zo laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) weten.


Via het controlebericht kunnen mensen kijken of ze hun mobiele telefoon goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Alle telecomproviders hebben het bericht vandaag via hun 2G- en 3G-netwerk in heel Nederland uitgezonden. Op dit moment kan NL-Alert nog niet worden ontvangen door mensen die met het 4G-netwerk zijn verbonden. In de loop van 2015 worden de netwerken geschikt gemaakt voor de verzending over 4G en is NL-Alert ook op 4G te ontvangen. De NCTV merkt op dat steeds meer nieuwe mobiele telefoons automatisch ingesteld zijn om NL-Alert te ontvangen.

Op een deel van de bestaande toestellen moet NL-Alert zelf worden ingesteld. In het geval mensen vandaag geen controlebericht hebben ontvangen, of dit later binnenkregen, kan dat meerdere redenen hebben. Zoals het uitgeschakeld zijn van de telefoon, dat de telefoon met het 4G-netwerk verbonden was of omdat de telefoon slecht bereik had. Ook de instellingen van de telefoon kunnen ermee te maken hebben.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.