Nieuws

WhatsApp introduceert webversie

Gepost op 21 januari 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
WhatsApp is voor het eerst officieel beschikbaar in de webbrowser. Gebruikers kunnen WhatsApp koppelen aan hun smartphone, waardoor ze via de website kunnen chatten. De versie van WhatsApp voor iOS wordt niet ondersteund, evenals andere browsers dan Chrome.


WhatsApp kondigde de webversie woensdagavond aan. Om het chatprogramma in de browser te kunnen gebruiken moet een WhatsApp-gebruiker de webversie van WhatsApp koppelen aan zijn telefoon door een qr-code te scannen. Om dat te kunnen doen, moet hij of zij over de nieuwste versie van WhatsApp beschikken. De webinterface kan enkel in Chrome worden gebruikt; andere browsers worden op dit moment niet ondersteund.

Vervolgens moet zijn telefoon online blijven; verliest de telefoon de verbinding met internet, dan is ook de webversie niet meer te gebruiken. Dat komt door de manier waarop WhatsApp is opgezet: in tegenstelling tot sommige andere berichtendiensten bewaart WhatsApp berichten niet op zijn server. Als berichten zijn afgeleverd op de telefoon van de gebruiker, verwijdert WhatsApp ze van zijn servers.

De webversie van WhatsApp wordt ondersteund in combinatie met Android, Windows Phone en BlackBerry. De webversie ondersteunt de iOS-app niet, vanwege 'beperkingen van het platform' van Apple. De functionaliteit lijkt langzaam te worden uitgerold; veel gebruikers melden dat ze de webapp nog niet kunnen activeren.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.