Nieuws

Mac-eigenaars hebben vaak ook een pc

Gepost op 06 oktober 2009 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
Het stereotype beeld van Apple-fans is dat ze alleen maar Apple-producten bezitten en alles wat van Microsoft is verafschuwen. Uit onderzoek blijkt nu echter dat het grootste gedeelte van de Mac-bezitters (maarliefst 85%) ook een Windows-computer in huis heeft staan.


Het onderzoek - uitgevoerd door het Amerikaanse marktanalysebureau NPD - wijst uit dat van de Mac-eigenaars maar liefst 85 procent ook een 'normale' computer in huis heeft. In de VS is nu in 12 procent van de huishoudens een iMac of MacBook te vinden.

Het blijkt ook dat Mac-bezitters over het algemeen grotere gadgetliefhebbers zijn dan de gemiddelde Windows-pc-eigenaar. Zo bezit 66 procent van de Mac-huishoudens meer dan drie computers, tegenover 29 procent van van de Windows-huishoudens. Ook is de kans groter dat een Mac-eigenaar een iPod of digitale spiegelreflexcamera bezit dan een Windows-eigenaar.

NPD redeneert dat Macs vooral populair zijn onder de meer welgestelde inwoners, waardoor zij ook bereid zijn meer geld uit te geven aan andere gadgets.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!