Nieuws

Gebruikers Windows 7 en 8.1 kunnen gratis upgraden naar Windows 10

Gepost op 21 januari 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Gebruikers van Windows 8.1, Windows 7 of Windows Phone 8.1, kunnen het eerste jaar na de release van Windows 10 gratis upgraden naar de nieuwste versie. Dat heeft Microsoft woensdagavond bekendgemaakt.


De optie om gratis te upgraden geldt enkel het eerste jaar; daarna zullen gebruikers van Windows 7, 8.1 en Phone 8.1 dus wel moeten betalen voor een upgrade. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, is nog niet bekend; Microsoft heeft de prijzen van de nieuwste Windows-versie nog niet bekendgemaakt. Overigens kunnen ook Windows 8-gebruikers gratis upgraden naar Windows 10, al zullen ze daarvoor wel eerst moeten upgraden naar Windows 8.1.

Microsoft deed de gratis opwaardeermogelijkheid uit de doeken tijdens het Windows 10-event woensdagavond. Tijdens dat evenement maakte het softwarebedrijf ook bekend dat 1,7 miljoen mensen de kans hebben aangegrepen om de nieuwste Windows-versie te testen. In totaal zou een previewversie van Windows 10 3 miljoen keer getest zijn.

Windows 10 komt zowel uit voor de pc als voor tablets en smartphones; daarmee verdwijnt voor consumenten het onderscheid tussen Windows en Windows Phone, hoewel er visueel waarschijnlijk nog steeds forse verschillen zullen zijn. In september bleek al dat Windows 10 voor pc's onder meer een nieuw startmenu krijgt, dat voorzien is van live tiles en een Expose-achtige modus.

Plaatje
Reacties op dit artikel (1)
 
Ludo23 op 22 januari 2015 om 09:35
En zit er dan ook terug rechts op de taakbalk de knop "Bureaublad weergeven" vast zichtbaar in zoals bij XP en Windows 7 ? Naar die knop ga ik ontzettend veel tijdens mijn werk op de PC ! Bij Windows 8.1 is die knop er wel, maar niet gewoon zichtbaar ... Niet leuk om zo mee te werken... Ik houd het dan maar bij Windows 7; kan ik alles vlot mee.
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.