Nieuws

Microsoft maakt preview Office for Windows 10 beschikbaar

Gepost op 04 februari 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft previews van Word, Excel en PowerPoint van Office for Windows 10 vrijgegeven. De apps zijn te installeren op systemen met Windows 10 Technical Preview. Previews van dezelfde apps voor smartphones volgen in de komende weken.


De apps zijn te downloaden uit de bèta van de Windows Store, die onlangs tegelijk met een nieuwe build voor Windows 10 Technical Preview verscheen. Het gaat om 'universele apps' die op meerdere typen apparaten met Windows 10 werken. Alle versies van Word, Excel en PowerPoint zijn geoptimaliseerd voor gebruik op touchscreens, maar de varianten voor mobiele telefoons verschijnen ergens in de komende weken. De nu vrijgegeven apps zijn dan ook voor laptops, pc's en tablets met touchscreens, meldt Microsoft.

Microsoft zet Office for Windows 10 standaard op smartphones en kleine tablets die het OS draaien. Andere systemen met de software kunnen de apps uit de Windows Store halen. Naast Word, Excel en PowerPoint, gaat het pakket uit OneNote en Outlook bestaan. Het softwareconcern kondigde Office for Windows 10 op 21 januari aan.

Een uitgebreidere versie van het kantoorpakket gaat Office 16 heten en deze opvolger van Office 2013 moet in de tweede helft van 2015 verschijnen, zo maakte Microsoft onlangs bekend.

Plaatje
Plaatje
Plaatje
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.