Nieuws

Windows wordt enige winnaar in worstelende tabletmarkt

Gepost op 16 maart 2015 door Webmaster. Bron: Webwereld.nl.
Microsoft wordt de grote winnaar in de komende jaren op de tabletmarkt. Waar de Android-tablets het laten liggen en Apple's iPad zijn populariteit heeft verloren, maakt de Surface zijn opmars.


De grote groei is uit de tabletmarkt en dat is goed nieuws voor Microsoft. Het aandeel van het aantal Windows-tablets op de markt zal groeien naar bijna 15 procent. Dat is nu nog maar 5 procent. Kopers van tablets gaan meer op zoek naar functionaliteit die het mogelijk maakt de tablets te gebruiken voor het werk, zegt marktonderzoeker IDC. Grotere schermen en dergelijke zijn minder aantrekkelijk.

De groei van het aantal Windows-tablets gaat vooral ten koste van het marktaandeel van de iPad. Maar ook de Androidtablets krijgen een klein tikje. De komst van Windows 10 is een aanjager voor MIcrosoft. "De komst van Windows 10 zal niet alleen impact hebben op Microsofts marktaandeel, maar op de gehele sector", meent IDC.

Overigens blijft het totale aantal tablets in de komende jaren wel stijgen, maar op een wat beperktere schaal dan in de afgelopen jaren. Een van de komende functionaliteiten zal de mogelijkheid tot bellen zijn. Daarmee gaat de tablet de strijd aan met de phablets.
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.