Nieuws

Consumentenbond: veel klachten door fusie Ziggo en UPC

Gepost op 09 april 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De fusie van Ziggo en UPC tot één provider met de naam Ziggo gaat niet vlekkeloos. Uit een enquête van de Consumentenbond blijkt dat een kwart van de abonnees van Ziggo problemen ervoer bij de overstap naar het tv-netwerk van UPC.


Doordat Ziggo klanten overzette op het tv-netwerk van UPC, moesten klanten hun zenders opnieuw instellen. Dat ging niet altijd goed, meldt de Consumentenbond. Uit een enquête onder 3000 Ziggo-klanten blijkt dat een kwart van hen problemen ervoer bij de overstap. Veertig procent meldde dat, maar Ziggo loste een op de vier klachten niet op.

De meeste klachten, zo'n 57 procent, gaan over blokken en strepen in het beeld, terwijl een vijfde van de klanten meldt dat het beeld soms wegvalt. Ook kampen abonnees met slechte ontvangst, ontbrekende informatie in de elektronische tv-gids en het verdwijnen van sommige zenders. Dat laatste geldt ook voor UPC-klanten in sommige regio's.

Klanten klagen bovendien dat de klantenservice zegt dat klanten zelf nieuwe kabels of splitters moeten kopen. Volgens de Consumentenbond lost de provider een op de drie klachten goed op. De bond raadt abonnees aan om aan te blijven dringen op nieuwe kabels of een servicemonteur.

Ziggo zegt in een reactie dat storingen in het beeld 'praktisch altijd' worden veroorzaakt door een slechte bekabeling binnenshuis. "Wij zullen klanten dan helpen en de problemen oplossen", aldus Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar.

De Consumentenbond beklaagt zich erover dat UPC is gestopt met deelname aan Klachtenkompas, een website van de Consumentenbond waar bedrijven en klanten samen naar oplossingen voor problemen kunnen zoeken. Ziggo nam nooit deel aan de website.

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, nam Ziggo vorig jaar over. Het moederbedrijf voegt beide providers samen tot één kabelaar onder de naam Ziggo. Volgende week zal de merknaam UPC verdwijnen.
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.