Nieuws

NS voorziet vanaf 2016 Sprinters van usb-aansluitingen in tweede klas

Gepost op 24 april 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
NS heeft Sprinters gekocht die in de tweede klas stopcontacten met usb-aansluitingen hebben. De 58 treinen moeten vanaf eind 2016 gaan rijden op de Nederlandse sporen. Het zijn de eerste Sprinters die dergelijke voorzieningen hebben.


De Sprinters zijn van het type Stadler Flirt (Fast Light Innovative Regional Train) en hebben in zowel de eerste als in de tweede klas stopcontacten en usb-aansluitingen, meldt de NS. De stekkers en usb-poorten zijn bedoeld om elektronica van reizigers te kunnen opladen. Sommige andere treinsoorten hebben al stopcontacten voor dat doel.

Het gaat om extra treinen, die onder meer nodig zouden zijn omdat de NS een tekort aan treinen vreest, omdat de ov-studentenkaart blijft bestaan. Waar en op welke momenten de sprinters gaan rijden is nog niet bekend, maar het moet gaan gebeuren vanaf 2016. Later moeten andere nieuwe treinen ook stopcontacten krijgen in de tweede klas. Sprinters is de naam die NS gebruikt voor stoptreinen, die op hun traject stoppen op elk station.

Plaatje
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.