Nieuws

Onderzoek: minder jongeren gebruiken WhatsApp

Gepost op 04 mei 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Minder Nederlandse jongeren onder de twintig zijn WhatsApp gaan gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van TelecomPaper. Stond WhatsApp een halfjaar geleden nog op 95 procent van de tienertelefoons, eind maart was dat 88 procent.


Het is onduidelijk wat de licht tanende populariteit van WhatsApp veroorzaakt. Overigens daalt het gebruik enkel onder jongeren: onder alle Nederlanders steeg het gebruik van WhatsApp van 82 procent een jaar geleden naar 88 procent nu. Dat blijkt uit een onderzoek van TelecomPaper. Omgerekend betekent dit dat op 9,7 miljoen Nederlandse telefoons WhatsApp is geïnstalleerd.

Onder jongeren is Snapchat wel populairder geworden, al is onduidelijk hoe populair: Telecompaper maakt zijn volledige rapportages enkel tegen betaling beschikbaar. Wel is duidelijk dat onder alle Nederlanders op 16 procent van de telefoons Snapchat is geïnstalleerd, drie keer zoveel als een jaar geleden.

Opvallend is dat muziekapps in populariteit niet stijgen: had een jaar geleden nog 40 procent van alle Nederlanders minimaal één muziek-app geïnstalleerd, nu is dat 39 procent. Dat verschil is te klein om van een daling te spreken. Overigens is het aannemelijk dat meegeleverde muziekprogramma's, zoals iTunes op iOS, niet zijn meegeteld. Onder jongeren tussen de 12 en de 19 en dertigers steeg de populariteit van muziekapps wel.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.