Nieuws

EU-plan van de baan: bellen in buitenland blijft duur

Gepost op 24 mei 2015 door Webmaster. Bron: Rtlnieuws.nl.
Bellen, sms'en en internetten in het buitenland blijft peperduur. De tarieven zouden aan het eind van dit jaar gelijk worden getrokken binnen de Europese Unie, maar die nieuwe regels worden toch niet ingevoerd.


Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) kwam vorig jaar met een voorstel om de extra kosten voor 'roaming' af te schaffen in Europa. Telecombedrijven rekenen buitenlandse klanten die gebruik maken van hun netwerk tijdens hun vakantie extra kosten voor bellen, sms'en en het gebruik van data voor internet. Kroes' voorstel om dat eind van dit jaar af te schaffen werd aangenomen in het Europees Parlement.

Maar de Europese ministers die ook moeten instemmen zijn gezwicht voor de druk van telecombedrijven. Vooral in de zuidelijke landen verdienen die bedrijven fors aan toeristen die met de mobiele telefoon contact houden met het thuisfront in hun vakantie.

In plaats van het afschaffen van de roamingkosten mogen klanten nu waarschijnlijk jaarlijks 40 minuten bellen, 40 sms'jes versturen en 80 mb internetten voor dezelfde prijs als thuis. Dat is waarschijnlijk het compromis tussen de lidstaten en het Europees Parlement nu Kroes' plan van de baan is.

"Al die mooie ambitieuze plannen van Eurocommissaris Kroes zijn ingewisseld voor wat kleine fooitjes. De EU-ministers maken zich harder voor de belangen van de telecomindustrie dan die van de consumenten", zegt een teleurgestelde Sandra de Jong van de Consumentenbond.
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.