Nieuws

Pirate Bay-beheerder doet aangifte tegen Brein en Tim Kuik

Gepost op 12 oktober 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Peter Sunde heeft in Nederland aangifte gedaan tegen Stichting Brein en Tim Kuik wegens vervalsing van bewijs en fraude. Volgens Sunde heeft Brein doelbewust een vervalst document ingebracht als bewijsmateriaal in de lopende rechtszaak.


Brein heeft in de zaak tegen The Pirate Bay een kredietbeoordeling, opgesteld door de Britse firma Experian, als bewijs ingebracht. Volgens Brein bewijst het document dat Fredrik Neij zowel de eigenaar als de directeur is van Reservella, de firma die op zijn beurt weer de eigenaar is van The Pirate Bay. Brein hoopt volgens Sunde met het document te kunnen bewijzen dat het de juiste personen heeft aangeklaagd - iets waar de advocaat van het trio al lange tijd bezwaar tegen maakt - maar het bewijs is volgens Sunde door de copyrightwaakhond vervalst in de hoop zo alsnog de zaak te kunnen winnen.

Sunde laat in een uitvoerige posting op zijn blog weten hoe hij naar zijn zeggen achter de vermeende vervalsing van het bewijsstuk is gekomen. Zo zou onder andere blijken dat de kredietbeoordeling diverse onjuiste gegevens bevat. Zo wordt de naam van Neij niet voluit genoemd en het registratienummer van de firma Reservella op de Seychellen zou niet kloppen. Bovendien blijkt het rapport niet gedateerd te zijn. Sunde zegt verder contact te hebben gezocht met de verstrekker van het afschrift, maar Experian zou het document niet in zijn archieven hebben kunnen terugvinden. De kans dat een gevestigde naam in de financiële wereld dergelijke documenten doelbewust zou vervalsen, acht Sunde zeer klein.

Na zijn speurtocht concludeert Sunde dat Brein doelbewust bewijs heeft vervalst. Brein zou er alles aan gelegen zijn om bij het verliezen van de rechtszaak de gemaakte juridische kosten niet te hoeven betalen: deze zijn inmiddels opgelopen tot meer dan zestigduizend euro. Bovendien laat Sunde weten dat hij bij de Nederlandse politie aangifte heeft gedaan tegen zowel Stichting Brein als Tim Kuik persoonlijk. Hij beschuldigt hen van fraude en het vervalsen van bewijs. Ook acht hij het niet ondenkbaar dat de beklaagden een forse schadeclaim tegen Brein zullen indienen als de rechter hen vrij spreekt.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!