Nieuws

Nieuwe Windows 10-build biedt aanpasbaar startmenu en iconen met nieuw design

Gepost op 31 mei 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft een nieuwe build van Windows 10 vrijgegeven, met nummer 10130. Het is vanaf deze versie mogelijk om het startmenu aan te passen, waardoor het onder andere op volledig scherm weergegeven kan worden. Verder is het design van de iconen aangepast.


De vernieuwingen die build 10130 met zich meebrengt zijn door Microsoft uiteengezet op zijn blog. In de instellingen kunnen gebruikers nu kiezen voor modificaties aan het startmenu. Daardoor is het onder andere mogelijk om het startmenu op het volledige scherm weer te geven, iets dat waarschijnlijk een vergelijkbare interface moet opleveren als dat nu gebruikelijk is bij Windows 8.x. Verder zijn er nog een aantal nieuwe instellingen voor het startmenu.

Plaatje

Plaatje


Ook nieuw zijn de iconen in Windows: Microsoft heeft ze van een nieuw design voorzien, die beter moet overeenkomen met de design language die het bedrijf voor ogen heeft. Ook de lijsten in de taskbar zijn iets aangepast, zodat ze beter overeenkomen met de rest van de Windows-interface.

Verder zijn er nog een aantal kleinere verbeteringen, onder andere voor de Edge-browser en voor Continuum; laatstgenoemde is software om de volledige versie van Windows 10 te kunnen gebruiken wanneer een smartphone of tablet op een extern scherm wordt aangesloten. In build 10130 zit verder een snelkoppeling naar Cortana: door het tegelijkertijd indrukken van de Windows-knop en de c-toets wordt de software geopend.

Volgens Microsoft zitten er nog een aantal bugs in build 10130. Zo kan de Mail-applicatie soms crashen en is het niet altijd mogelijk om een wifi-verbinding op te zetten. Die foutjes worden in een toekomstige versie gerepareerd, of via Windows Update.
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.