Nieuws

Microsoft: winkelprijzen Windows 10 zijn gelijk aan die voor Windows 8.1

Gepost op 02 juni 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Naast de gratis upgrade van Windows 7, 8 of 8.1 naar Windows 10, wordt het ook mogelijk losse versies te kopen en Microsoft heeft nu de prijzen bekendgemaakt. De pakketten krijgen dezelfde prijzen als de retailversies van Windows 8.1.


Dat schrijft Neowin naar aanleiding van een statement van Microsoft aan het techblog. In het statement stelt Microsoft dat de makkelijkste manier om Windows 10 te verkrijgen het doen van een upgrade is, want die is gratis. Gebruikers die niet willen upgraden of bijvoorbeeld een zelfgebouwde pc van het besturingssysteem willen voorzien, kunnen een versie van Windows 10 kopen.

Microsoft vermeldt alleen dollarprijzen, maar aangezien de prijzen in de Verenigde Staten hetzelfde zijn als die van Windows 8.1 ligt het voor de hand dat dit in andere landen ook het geval zal zijn. De adviesprijs van Windows 8.1 Home is momenteel 119 euro en voor de Pro-versie van 8.1 vraagt Microsoft 279 euro.

De gratis upgrade is alleen het eerste jaar na de introductie van Windows 10 beschikbaar. Een upgrade van Windows 10 Home naar de Pro-versie kost 99 dollar. De definitieve europrijzen kon Microsoft nog niet verstrekken op navraag van Tweakers.
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.