Nieuws

KPN ondersteunt NL-Alert nu ook via 4G-netwerk

Gepost op 02 juni 2015 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Gistermiddag om 12:00 uur heeft de overheid een testbericht van NL-Alert uitgezonden, dat nu ook door een deel van de KPN-klanten die op het 4G-netwerk zitten werd ontvangen. Daarmee is KPN de eerste Nederlandse telecomaanbieder die het eigen 4G-netwerk voor NL-Alert geschikt heeft gemaakt.


Dat heeft het bedrijf gister laten weten. Aan de hand van het controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht zal duidelijk worden aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren.

Alle telecomaanbieders ondersteunen NL-Alert op hun 2G- en 3G-netwerk. De overheid heeft het wettelijk verplicht gesteld dat uiterlijk 1 december 2015 ook alle 4G-netwerken voor de alarmdienst geschikt zijn. "Het aantal mensen dat gebruik maakt van 4G neemt in een razendsnel tempo toe. Zij moeten ook via 4G een NL-Alert kunnen ontvangen. Daarom zijn we reeds gestart met de uitrol van NL-Alert op ons 4G-netwerk. Naar verwachting zijn we daar heel binnenkort klaar mee", zegt Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN.
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.