Nieuws

Microsoft trekt stekker uit Modern UI-versie Skype

Gepost op 12 juni 2015 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft stopt met de Modern UI-versie van Skype. Gebruikers van die variant krijgen volgende maand een update naar de reguliere desktopversie. Het is volgens Microsoft niet logisch om twee verschillende Skype-applicaties voor Windows 10 te maken.


Microsoft stuurt de variant met Modern UI vanaf 7 juli met pensioen. Vanaf dan krijgen gebruikers de update die de desktopversie van Skype installeert. Microsoft richt Windows 10 meer op desktops en minder op de Modern UI met tegels en fullscreen apps. Enige uitzondering zijn de gebruikers van Windows RT, voor wie niets verandert. Desktopapplicaties draaien niet op Windows RT, waardoor dat niet mogelijk is.

De Modern UI-versie van Skype met live tile en fullscreen videobellen kwam in 2012 uit, tegelijk met Windows 8. Ondanks die release bleven de meeste mensen Skype gebruiken via de desktopvariant. Microsoft vermeldt niet of het de nieuwe variant gaat updaten via de Windows Store, maar het ligt wel voor de hand, omdat Microsoft ontwikkelaars wil aanzetten tot het publiceren van desktopapplicaties via zijn downloadwinkel. Skype is sinds enige jaren eigendom van Microsoft.

Plaatje
Reacties op dit artikel (1)
 
K.bakker op 03 december 2014 om 10:45
......
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.